Een piercing zetten

Bij Atelier Pax helpen we u graag met de keuze van de plaats van u piercing. Een piercing nemen is niet iets wat je zomaar even doet of uit impulsiviteit moet doen. Laat je daarom goed van te voren informeren en adviseren om zo tot de juiste beslissing te komen voordat de door uw gekozen piercing geplaats wordt. Kwaliteit staat bij ons zeer hoog in het vaandel, onze piercer heeft ook een hoge vakbekwaamheid en is zeer ervaren. Er wordt ruim de tijd gemaakt om mee te denken en gekeken vanuit de algemene richtlijnen wat voor u de best anatomisch en esthetische plaats is van uw nieuw gekozen piercing.

Geef altijd van te voren uw staat van gezondheid aan en/of u medicijnen gebruikt. Dat kan van invloed zijn op uw piercing  en/of genezingsproces.

Het plaatsen van de piercing gebeurt zonder vreemde toeschouwers op een hygienische manier volgens de richtlijnen van de ggd neem eventueel een vriendin mee, deze kan je steun zijn of kom samen voor deze nieuwe ervaring.

de genezingstijd van een piering en kan ook per persoon verschillen. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiene is tijdens de genezingstijd van de piercing absoluut noodzakelijk.

Direct na het piercen kan de gepiercde plek rood worden en flink opzwellen. Gedurende de genezingstijd moet het ringetje of staafje voordurend ruimte hebben en niet te strak of te los zitten. De piercing dient te worden beschouwd als een wond en ook zodanig behandeld worden. Voor een zo goed en vlot mogelijke genezing moeten de volgende regels in acht genomen worden.

  • raak de piercing zo min mogelijk aan met de handen
  • was de omgeving van de wond twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep tot de wond geheel genezen is
  • dep de omgeving van de wond na het wassen met een schone handdoek of een tissue droog
  • houd de piercing na het wassen zoveel mogelijk droog
  • smeer geen zalf, vaseline of iets dergelijks op de wond
  • druppel geen wonddesinfectiesmiddelen zoals sterrilon of betaline op de wond (kan eventueel als de wond gesloten is)
  • draag geen pleisters over de piercing. (indien nodig is tijdens sportactiviteiten)
  • draag bij een bodypiercing (bijv: tepel of navelpiercing etc) geen strakke of vuile kleding
  • vermijd tijdens het gezingsprocces contact met zwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater. maak tevens geen gebruik van stoombaden
  • verwijder nooit zelf het sieraad
  • neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering, uitgroei - of afstotingsverschijnselen van de wond of bij pijn contact op met de huisarts

Wij bieden gratis nazorg tijdens de genezing van uw piericing als extra service.

Heb je nog vragen over de piercing of de nabehandeling?
- Team Pax is er altijd om je persoonlijk, telefonich of via de @mail je vraag te beantwoorden.

Kalknagels laseren?

Kalknagels hebben eigenlijk niets met kalk te maken. Het is een schimmelinfectie die je nagels aantast, waardoor ze er kalkachtig uit gaan zien. 

Meer weten?

Tatoeage laseren?

Bent u niet meer gelukkig met u tatoeage? In dat geval zit een tatoeage u echt in de weg. Gelukkig is het tegenwoordig goed mogelijk om tatoeage op een veilige manier te verwijderen.

Meer weten?